Billige cryptolån

Jeg følger ganske tett med på podcaster om crypto og har startet en cryptoblogg; C Blog. Denne er på engelsk.

Siste 10 dagene eller noe sånt så har jeg prøvd 3 forskjellige cryptolån for å skrive om de på den nye bloggen. Det var en fantastisk opplevelse å låne €100 i en månede og å ha ca bare €2 i totale kostnader for et slikt lån.

Etter at man har gått igjennom en KYC prosess der aktørene får dokumentasjon på at man faktisk er den personen man utgår seg for å være så kan man låne umiddelbart.

Et sammenlignbart lån i Norge ville vært Folkia. De tilbyr lån i en måned med minstebeløp på 2.000 kroner.

Men vesentlig høyere kostnader. 434 kroner ville et slikt lån kostet. Dette tilsvarer ca 22% av låneløpet. Altså ti ganger dyrere enn å bruke et kryptolån.

Crypto som sikkerhet

Disse cryptolånene er ikke for alle. Du må stille med høy sikkerhet for lånet i crypto. Derfor vil det være tungvindt og risikofylt å ta slike lån om du ikke allerede er investert i crypto. Du må også være komfortabel med å sitte investert i den cryptovalutaen du benytter som sikkerhet.

For min del har jeg nylig investert litt i Ethereum og sitter gjerne investert i 6 måneder til et år. Så for meg var ikke dette noe problem.

For folk i min situasjon kan slike lån være vesentlig billigere enn tradisjonelle norske forbrukslån.

Av de tre aktørene jeg prøvde tror jeg YouHodler er mest interessant for folk i Norge. De tilbyr også bra renter på innskudd av cryptovalutar og stablecoins.

DeFi lån

Jeg har planer om å også teste ut desentralisterte to låneprotokoller snart. Aave og Compound. Her tror jeg man kan nyte enda lavere renter.

Sjekk tilbake om en ukes tid om det skulle være av interesse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.