Falske omtaler av CFD trading aktører

Når jeg skrev om CFD trading på CFDtp.com og CFDTrading.no undersøkte jeg omtalene til disse aktørene hos Trustpilot. Hos Trustpilot finner man omtaler av alle slags aktører på nett.

Jeg ble skikkelig overrasket over å se hvor mange dårlige omtaler enkelte av aktørene hadde fått. Når jeg gravde litt dypere så ser jeg at svært mange av de dårlige omtalene promoterer andre tjenester. Se f.eks på omtalene til eToro.

Sjekket siden for omtaler igjen nå når jeg skriver dette og ja, første omtale jeg ser er en 1-stjernes omtale som promoterer refund***investmentsolution.net. Jeg blurrer ut slik at jeg ikke promoterer spammet selv her.

Synes det er rart at ikke Trustpilot klarer å holde siden ren(ere) for spam som promoterer andre tjenester og som er ødeleggende for folk som er ute etter ærlige omtaler. Det er helt sikkert legitm kritikk av eToro der også, men når det er så mye spam blir det vanskelig å vite hva som er hva..

Dette ser også ut til å ramme litt skjevt. Capital.com, f.eks ser ikke ut til å ha blitt rammet da de har 80 % 4 og 5-stjernes omtaler. Her finner jeg dårlige omtaler som ikke ser ut til å være spam enkelt.

Uansett synes jeg Trustpilot burde innføre en politikk om at omtaler som promoterer andre tjenester blir slettet så fort de blir oppdaget ettersom det høyt sannsynlig er spam.

En annen ting med omtalene til Trustpilot er hvordan de kalkulerer TrustScore (overall rating). Så et svært rart eksempel bår jeg jobbet med et annet nettsted. Her fant jeg at ConstantContact har fått en TrustScore på bare 1,7 av 5,0 på tross av at de har 77 % 4 og 5-stjernes omtaler. Har lest at de som betaler får bedre rating, så det er kanskje grunnen i dette tilfellet.

Dette var bare noen litt kritiske synspunkter om TrustPilot. Alt-i-alt synes jeg allikevel at omtalene der er nyttige og så vil de sikkert klare å forbedre noen av disse tingene etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.